Глобус ЕС

Пускат наематели в нови общински жилища

Валя Радева - секретар на общината
19.02.2017 / 16:22

Поетапно настаняване в общински жилища - ново строителство, ще започне в началото на март, съобщи секретарят на общината Валя Радева. Новите апартаменти ще бъдат предоставени на крайно нуждаещи се лица, отговарящи на условията по наредбата, и са включени в утвърден и действащ списък. Лицата, включени в списъка, съобразно установените нужди, при спазване на нормативните изисквания за жилищна площ, ще бъдат поканени за настаняване.

Жилищата се намират в три блока в квартал "Дружба", които са на три етажа от по три и четири апартамента, с два входа. Апартаментите са с различна площ.

Общинските жилища са въведени в експлоатация преди шест години, но предишното ръководство не е предприело действия по настаняване на нуждаещи се хора. Към момента Община Сливен е направила необходимото, за да може те да бъдат предоставени за живеене и това е поредна стъпка към подобряване политиката по настаняване в общински жилища.

Всички апартаменти са огледани лично от секретаря Валя Радева и служители на отдел "Общинска собственост". Проверката е установила, че всички са в добро състояние, охраняват се и е направено необходимото за доброто им стопанисване. Те са включени в списъка с общински жилища, който е публикуван на сайта на общината.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев