Глобус ЕС

Махат гаражите, щом се стопли

снимка към материала
06.02.2017 / 15:46

Хиляди незаконни гаражи в Сливен ще бъдат премахнати заради въвеждането на "Синя зона". „В целия град бройката е около 6 - 7 хиляди. Не сме изчислявали колко са в границите на бъдещата "Синя зона", те обаче трябва да бъдат премахнати от собствениците, иначе това ще стане по законовия ред", заяви кметът Стефан Радев.

Той уточни, че техническата работа по въвеждането на "Синя зона" ще започне след затопляне на времето.

Провокирахме кмета, че тенекиените, а и бетонните, нямат собственици, защото тази грозотия около жилищата ни е незаконна и е монтирана върху общинска земя. Така че общината с лекота може да пристъпи към изхвърлянето им. Ако така наречените собственици на гаражи решат сами да махнат тенекиите – да го направят. Може да изкарат някой лев от Вторични суровини. Иначе, общината ще изкара тия пари. Един тенекиен гараж има поне 300 кила желязо.

Радев не е първият градоначалник, който иска да махне уличните гаражи. И други са опитвали, но амбицията им все е съвпадала с предстоящи кметски избори и те са се отказвали. Така си е, кой ще гласува за кмет, дето иска да махне незаконните гаражи?! Сега няма да има кметски избори – време най-сетне да изринем тази грозотия. И там да се разположи „Синята зона”. Няма вече безплатен обяд.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев