Глобус ЕС

Кметът Стефан Радев: Приехме изпълним бюджет

Кметът Стефан Радев
06.02.2017 / 13:42

Кметът на Сливен Стефан Радев оцени като положителна дискусията в Общинския съвет по бюджета за 2017 година по време на редовното заседание на местния парламент, което се проведе в края на януари.

„Въпреки, че предстоящите избори оказват влияние върху начина на говорене в залата, а на мен ми се иска дискусията да е по-професионална, я оценявам като положителна. Давам си сметка, че няма как всички да са подготвени в детайли, но изслушахме всички мнения и резултатът е, че приехме един много реалистичен и изпълним бюджет“, каза кметът пред журналисти.

За пореден път той подчерта, че целта е финансова дисциплина и постигане на ефективност при разходването на всеки лев.

На въпрос как ще повлияе намаляването на средствата за капиталови разходи, Стефан Радев заяви: „Нормално е да харчим толкова пари, колкото имаме, а не да трупаме повече задължения. Всяко задлъжняване оказва влияния върху качеството на публичните услуги, включително и тези, които един ден ще потребяват нашите деца. Въпреки това съм убеден, че през 2017 година ще имаме доста важни капиталови проекти, с които да зарадваме нашите съграждани“.

Кметът подчерта, че продължава работата по финансовото оздравяване на общината и се надява да продължат разговорите, които да дадат резултат за отпускане на безлихвен заем за общината. „Целта ни е стабилизиране, осигуряване на все по-добри и качествени услуги. За управлението на риска имам своите виждания и смятам, че общината трябва да управлява много по-добре рисковете си и не бива да допускаме да изпада в това състояние, в което я заварих, когато станах кмет на Сливен“.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев