Глобус ЕС

Общината е като семейството

Кметът Стефан Радев
25.01.2017 / 15:33

„Отговорното управление изисква да гледаме дългосрочните интереси на общината, на хората, които живеят тук, дори и това да е съпътствано от непопулярни решения“, заяви кметът на Сливен Стефан Радев по време на редовната си пресконференция.

На журналистически въпрос очаква ли критики на предстоящото обсъждане на проектобюджета в Общинския съвет, той заяви, че най-вероятно ще има нови върхове на популисткото говорене.

„Имах възможността да кажа каква е основната ни философия по отношение на бюджета и какво искаме на постигнем в дългосрочен и средносрочен план, а именно – финансово стабилизиране на общината. Колкото и това да е непопулярно като термини и да не се усеща, повярвайте, това просмуква всяка сфера на дейност в общината. Липсата на финансова стабилност, състоянието, което заварихме общината след управлението на г-н Милев, дава отражение във всяка сфера и ако не ги разрешим в средносрочен план, не можем да говорим за качество на публичните услуги. Този бюджет е стъпка от нашия план за финансово стабилизиране на общината и поставяне на общината като икономика на релсите на растежа и развитието“, каза кметът. Според него настоящата политика е безалтернативна.

„Има и друг вариант – продължаваме по същия начин и аз като кмет да се хваля, че подкрепям това и онова, но с парите на гражданите лесно се води ПР политика. Сигурно даваме много поводи за упражнения на популизма, но не трябва да се отклоняваме и няма да се отклоним от посоката, която сме поели. На обсъждането на бюджета очаквам нови популистки изказвания. Очаквам много защитници в определени сфери да се развихрят за това, че бюджетът не оправдава техните виждания“, допълни Стефан Радев.

Той заяви, че управлява общинските финанси по приоритети и йерархичното степенуване на отделните функции, заложени като задължение на общината по закон.

„Както в едно семейство въпросите имат приоритет, така е и за общината. Най-напред се грижим за храната и подслона, за образованието на децата, а всичко останало заема по-заден план“, допълни кметът.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев