Глобус ЕС

Проектобюджетът е поредната стъпка към финансова стабилност

снимка от събитието
16.01.2017 / 15:30

Проектобюджетът на Община Сливен за 2017 година е поредната стъпка за нормализиране на начина, по който се управляват финансите на община Сливен, и поредна стъпка към финансова стабилност. Това заяви кметът Стефан Радев по време на публичното обсъждане на най-важния финансов документ на общината, което се проведе на 6 януари в зала „Май“.

Кметът бе категоричен, че предложеният бюджет е изпълним и възможен. В него се предвиждат оптимизация на разходите и реално предвиждане на приходите. „Дълги години бюджетите на община Сливен са правени с раздуване на очакваните приходи така, че да могат да се правят повече разходи. Сега предлагаме реален бюджет – тоест това, което очакваме в действителност да съберем като приход“, каза кметът.

Конкретните параметри на бюджета за 2017 година представи заместник-кметът по финансите Румен Иванов. Той заяви, че въпреки намалението на разходите по Капиталовата програма, кметът работи в посока за осигуряване на целеви средства за реализацията на големи инфраструктурни проекти в общината. „Вече имаме осигурени средства за кръговото кръстовище на „Розова градина”, за пробива на ул. „Раковски“, един милион лева за селата – това са общо около 6 милиона, които ще помогнат за подобряване живота на хората“, каза Иванов.

Проектът за бюджет отразява намеренията на общината за провеждане на комплексна финансова политика в сферата на икономиката и социалните дейности през 2017 година. С неговото изпълнение се очаква реализация на поставените цели за осигуряване на средства за изпълнението на договори по оперативните програми, развитие и усъвършенстване на социалната и техническа инфраструктура и др.

Планираните приходи общо за 2017 г. са 88 713 016 лв. Приходите за държавни дейности са 42 950 858 лв., а за местни дейности – 45 762 158 лв.

 
 

Copyright © 2008-2019 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев