Откраднаха картина на Марин Подмолов

Благотворителна изложба в памет на сливенския художник и скулптор Димитър Кавръков отвори врати в галерия "Май" на неговия рожден ден 2 февруари. Тя е по инициатива на художника Марин Подмолов, като освен него, в проявата участват със свои творби още 37 майстори на четката от студенти до над 70-години. "От години не сме имали такова широко участие в наши изложби", сподели Даниела Ненчева, председател на Съюза на художниците в Сливен.
Всеки от художниците участва с по три свои творби, като освен живопис, са представени скултури, графики, текстил, икони и малки пластики. Посетителите на изложбата могат да опитат късмета си в лотария, наградата в която е картината на Марин Подмолов "Торс". На Деня на влюбените - 14 февруари ще стане и второто откриване на благотворителната изложба и тегленето на лотарията. За този ден са предвидени още бодиарт, много награди и изненади.
Част от събраните от изложбата средства ще бъдат предоставени за нуждите на галерията, а друга част - на възпитаниците на детска градина "Калина", които според признанията на организаторите, са чести посетители на галерия "Май".
В четвъртък, когато приключи заседанието на общинския съвет, от фоайето на галерия "Май" изчезна картина на художника Марин Подмолов, организаторът на изложбата. Творбата, озаглавена "Голо тяло", явно е предизвикала желание у крадеца без пари да притежава оценената за 600 лева апетитна картина.
Охраната на общината веднага беше вдигната на крак, но до приключването на броя крадецът-ценител на изкуството не бе открит. Според запознати това е първото произведение на живописта, криминално изчезнало от изложба в Сливен.

/СН/