Ученици срещу корупцията

Ученици от четири сливенски гимназии ще участват в проект "Младежка инициатива срещу корупцията", разработен от училищното настоятелство на ПМГ "Добри Чинтулов". Неговата стойност е 4 300 долара, като финансирането идва от "Коалиция 2000".
Проектът е с продължителност 9 месеца и ще започне със социологическо проучване сред учениците за тяхната нагласа към корупционното поведение и очакванията им за най-изявените корупционни области, в които биха попаднали като бъдещи пълноправни граждани. Целевата група включва около 200 ученика от Природоматематическата, езиковата, хуманитарната гимназии и професионалната гимназия по туризъм и ресторантьорство. На база на анкетата ще бъде съставена програма за бъдещата работа.
Гръбнакът на проекта е тримодулното обучение, което ще преминат 20 ученика от четирите училища, за да се научат да работят със своите връстници по антикорупционни образователни програми. След това съвместно с ръководствата на училищата, знанията ще се предават чрез извънкласни форми на работа.