Вдигат паметник на Мишо Тодоров

Инициативен комитет, в който влизат Гражданско обединение за Сливен, директорът на Художествената гимназия Тодоро Терзиев и други граждани, ще издигне паметник на Мишо Тодоров в Сливен. Поводът е 115-годишнината от рождението на изтъкнатия музикант, педагог и композитор, която се навършва идната година. Паметникът вероятно ще бъде поставен в градинката на ПМГ "Добри Чинтулов", която от началото на тази година е във владение на училището.
В конкурса за изработването на паметника ще могат да участват само сливенски скуплтори, като сами ще могат да подберат материала. Надпреварата ще е в два етапа. В тримесечен срок творците трябва да представят идейния си проект и значим детайл от него. След като той получи одобрението на комисията, в шестмесечен срок трябва да изработят от гипс и самата скулптура в мащаб 1:1. В комисията, която ще номинира проекта, ще участват художници от представителството на СБХ в Сливен и изтъкнати общественици.
Средства за изработването на паметника на Мишо Тодоров се набират по специална набирателна сметка в Общинска банка - клон Сливен - №1010352401, банков код 13074427.