Сапунката "Цар и Премиер"

"Цар и премиер" е най-скъпият сапунен сериал, made in Bulgaria. В него продуцентите (единия го гръмнаха, лека му пръст) вкараха толкова пари, колкото можаха да ограбят от България.
Говори се, че това е продукция с тясно международно участие, но докато сапунката тече, за това не може да се говори. PR практика при латиноамериканските сериали е главният герой да бъде поканен у нас някъде между 300 и 400 серия, докато в нашия случай Артистът Симеон Сакскобургготски беше докаран от Мадрид да направи малък тур за овации още преди да е написан и един ред от сценария.
След неочаквания успех на малкия тур продуцентите организираха голям тур за овации, който премина при съответния голям успех. Достойни мъже забравяха що е достойнство и целуваха обувките на Артиста, попове захвърляха кръста и целуваха ръцете му, изпаднали в транс пенсионерки разкъсваха сините си престилки.
Продуцентите бяха на седмото небе... Сериалът беше обречен на успех! И започнаха сериите на сапунката "Цар и премиер", където ролята и на царя, и на премиера се изпълнява от Симеон Сакскобургготски. За всеобща изненада се оказа, че по-голямата част от продукцията ще се снима у нас и че това ще превърне България в Холивуд на Балканите. Второстепенните роли се раздадоха на известни политици, артисти, телевизионни звезди, учени и обикновени тъпунгери.
Самият Симеон Сакскобургготски определи терените за снимки - дворците "Врана" и "Ситняково", резиденцията "Царска Бистрица", хижата "Саръгьол", връх Мусала и принадлежащите му гори. Феновете на артиста, водени от Гошо Тъпото, основаха на негово име фенклуб, който според българската традиция нарекоха партия - партия НДСВ.
И се започна...
Още в първата серия Симеон Сакскобургготски обеща на болните, бедните и нещастните, че за 800 серии ще започнат да си гледат живота. Бре, мама му стара! 94% от зрителите застанаха пред телевизорите в очакване на втората серия на "Цар и премиер". Дори Ахмед Доган заповяда на своите 6% да пренасочат спътниковите си антени от турска на българска телевизия...
В момента рейтингът на сериала е паднал под 10%, но излъчването му продължава. Останалите неубити или недоубити продуценти отдавна фалираха и вече заплащат на Актьора от Мадрид в имоти.
Симеон Сакскобургготски е скромен човек и е съгласен да му се заплаща и във вече употребявани за снимките на сериала имоти: "Врана" и "Ситняково", "Царска Бистрица" и т.н. Симеон Сакскобургготски е голяма личност и когато някакви си там журналя го питат колко струват все пак тези имоти, той отговаря, че за някакви си там 200-300 милиона долара не си заслужава да говори, защото сериалът поставя по-важни теми. Добре де, не мирясват журналята, а когато един имот, като дворецът "Врана" например, ви е даден незаконно и вие незаконно сте го приели, това не ви ли кара да се изчервявате.
Не - отговаря Симеон Сакскобургготски - защото в моите вени тече синя кръв и има по-важни теми. Бре, мама му стара! И последен въпрос - подрипват след Артиста журналята - не виждате ли, че на вас вече никой не ви вярва, вие излъгахте българския народ както и Костов не го е лъгал, децата като ви видят, не викат царят е гол, а царят е смешен, вие се превърнахте в карикатура, дори свинарят Ивайло не е говорил по-големи глупости от вас, никога образованите и културни хора в тази страна не са се чувствали по-унижени от интелектуалната немощ на свой държавник, какво все пак ви дава сили да понасяте всичко това, какво ви задържа още в България?
Ще ви отговоря - казва Симеон Сакскобургготски. Журналята не могат да повярват на ушите си, за пръв път чуват Артиста да казва, че ще отговаря. Има една сила, поданици мои - отговаря Симеон Сакскобургготски, която е по-мощна от IV и V блок на АЕЦ, взети заедно, сила, пред която дори САЩ, НАТО и "Ал Кайда" се чувстват безпомощни, сила, която открай време управлява България. Аз владея тази сила, тя владее мен и се нарича greediness. Мисля, че на вашия просташки език, на който аз говоря само с Божидар Абрашев, му викате алчност. Имате ли повече въпроси?

в. "Труд"
Иван Кулеков