Полицията по-близо до хората

Преди броени дни стартира стратегия на МВР, наречена "Полицията в близост до обществото", съобщиха от РДВР-Сливен. Тя предвижда през тази и следващата година да бъдат положени повече усилия за приближаването на полицейското обслужване до населението.
Предвижда се отпускането на нови щатни бройки най-вече по линия на охранителна полиция, за да се осигури по този начин непрекъснато полицейско присъствие по всички населени места и в случай на нужда от полицейска реакция, хората да я получават на момента.
В тази връзка в момента се провеждат срещи на началниците на районните полицейски управления с кметовете на общини, като се поставят искания за финансово подпомагане на дейността на полицията. Предвижда се и разкриване на набирателни сметки, по които да постъпват дарения за полицейската дейност. От градоначалниците ще бъде поискано съдействие и по отношение на предоставяне на превозни средства, горива и хора, които да се включат в охраната на вилните зони и малките населени места. Ще се търсят възможности за 24-часова патрулно-постова служба в района на 15-те села от Гавраилово до Кермен, казаха още от полицейското ръководство.
През 2003г. по линия на "Охранителна полиция" са съставени общо 8 331 акта, което е с 1 973 повече в сравнение с предходната година. Традиционно най-много са актовете по Закона за българските документи за самоличност, които са 3 768.

/СН/