Отиде си създателят на спортните зали в Сливен

На 74 години почина Тодор Николов, дългогодишен управител на "Управление спортни имоти и прояви" - Сливен. Под негово ръководство по стопански начин бяха построени покритата лекоатлетическа писта, спортните зали "Младост", "Васил Левски", "Спортния интернат", новите тенис кортове в "Младост", реконструкцията на стадион "Хаджи Димитър" и Военния стадион "Млада гвардия", на залата по вдигане на тежести. С негово съдействие бяха изградени плувните басейни в училищата. През 1980 година УСИП-Сливен е Национален първенец по спортно строителство. Спортните прояви, които се организираха от УСИП, бяха на високо ниво, и за Сливен се говореше по цял свят.
Спортът бе в кръвта на Тодор Николов, на млади години е национален състезател на конен спорт, а волейбол е играл в Сливен и "Славия". Той е и първият председател на секцията по волейбол в града ни.
Много са наградите му за стореното в спортното строителство, но най-голямата е "Народен орден на труда" - златен, връчен му малко преди да бъде пенсиониран през 1989 година.
Поклонението пред тленните му останки бе във фоайето на зала "Васил Левски". За да му кажат последно сбогом тук дойдоха много бивши и настоящи спортисти, спортни деятели и общественици.

Величко Жечев

Сливенските борци на трето място в страната

На проведеното в столицата републиканско отборно първенство за младежи 18-20 години отборът на Сливен спечели III място. Във финалите участвуваха шестте най-добри отбори от страната. Шампионската отборна титла спечелиха борците на "Левски", втори са представителите на Русе. След третото място на Сливен останаха, Хасково, Пловдив и НСА.
На 21 и 22 февруари Сливен ще бъде домакин на републиканското лично отборно първенство за кадети.

Величко Йовчев