Рейнджъри се ожениха по спешност преди мисия в Ирак

Двама сливенски рейнджъри от новия контингент, който тези дни заминава за Кербала, сключиха по спешност граждански брак с любимите си преди да потеглят за Ирак, съобщиха от общинската фирма "Обреден комплекс". На 14 януари, ден преди да тръгне на мисия, 27-годишният Р. К. се е врекъл във вечна вярност на своята 23-годишна приятелка от Сливен. Сватбата била скромна, без традиционните в такива случаи бяла рокля и було, а празничния ден с младите споделили само най-близките им. Поради предстоящото си заминаване на военна подготовка за мисията в Ирак днес ще каже заветното "да" на своята любима и 27-годишният З. Д. Поводите да бърза при него обаче са два, тъй като 25-годишната му изгора, с която смятат да създадат семейство, е в напреднала бременност.
Тъй като бързаха да сключат брак преди законно-установения 30-дневен срок от заявяването на желанието си при нас, двете младоженски двойки трябваше да подадат молба до шефа на общинската служба "Гражданско състояние и регистрация на гражданите", поясни Десислава Христова, обредчик в "Обреден комплекс"-Сливен.
Най-възрастната двойка, сключила граждански брак в Сливен от началото на годината, е на средна възраст 71 години, съобщиха още от общинската фирма. "Младоженикът", 78-годишният Борис К., бил болен на легло, затова се наложило служител от общинската фирма да отиде на място в дома му, за да осъществи сватбения ритуал. Съседите, които станали свидетели на сватбата, помогнали на болния мъж да седне на фотьойла, където той с трепереща ръка положил заветния подпис под брачното свидетелство. Оказало се, че бай Борис пожелал да вземе за съпруга бившата си жена. Двамата с 63-годишната Ташка П. се развели преди 20 години, но през дългата раздяла нито един от тях не пожелал да дари сърцето си на друг.

Мариана Жекова