Изключиха двама от редиците на БСП

"Не сме против хората в БСП, а против недомислените решения, които се взимат. Считам че предишното управление на Иван Славов и сегашното на д-р Алексей Алексиев са вредни за партията." Това заяви на пресконференция Димитър Даскалов по повод елиминирането му от състава на общинския съвет на партията.
На провелия се във вторник пленум на ОС на БСП е взето решение Димитър Даскалов и Иван Чавдаров да бъдат изключени от партията заради грубо нарушение на партийната дисциплина, а Иван Хитов е наказан с мъмрене. Въпреки че в понеделник от бюрото на БСП ги информирали, че ще поискат изключването им, те твърдят, че не са получили официално известие за пленума. Даскалов, който членува в партията от 1978 г., на последните местни избори се яви като кандидат за кметския пост от движение "Напред, България", което според запознати е и един от аргументите за изключването му от партията.
Според Даскалов конфликтите с БСП възникнали след като 3-4-ма от членовете на партията открито се възпротивили срещу застрояването на градинките в Сливен и безогледния строеж на бензиностанции. Впоследствие тези партийни членове, които си позволили да критикуват решенията на Общинския съвет на БСП, били елегантно отстранени. "Приложена е Сталинската максима "Има човек - има проблем, няма човек - няма проблем", твърди Даскалов.
Изключените партийци, чийто общ стаж в БКП/БСП е на годините на столетницата, смятат да се жалват пред вътрешнопартийната контролна комисия. Те са на мнение, че сливенската партийна организация се нуждае от извънредна конференция, на която да бъдат разгледани всички отговорности и са решени да започнат подписка за нейното свикване.

/СН/