И ВСЕ ЩЕ НИ ЧЕТАТ

През Испания до... Сливен


Преди време на работното и място се запознах с преподавателката по пиано Ася Илиева. Впечатли ме лъчезарното и излъчване, отношението към децата и най-вече това, че те я възприемат като част от живота си. Написах това, което усетих през няколкото часа, прекарани сред учениците й.
Мина повече от месец преди материалът ми да бъде публикуван. Самата Ася си купила 2-3 броя и после загубила надежда, че може да го прочете. Аз от своя страна нямах телефонният и номер, за да и съобщя кога ще излезе интервюто.
Така, докато една вечер не позвънили у дома й. Обаждал се Николай, бащата на малката цигуларка Ванеса, за която ставаше дума във вестника. А Николай разбрал за написаното от…Испания. Имал някакви приятели там и като истински родолюбци, те често надзъртали в Интернет да видят каво става у нас. Най-редовно четяли в."Сливенски НОВИНИ". Прочели за Ванеса и си рекли :" Това ще да е само малката красавица на Николай, я да му звъннем да го поздравим за чедото." Така таткото на Ванеска научил новината по телефона от Испания. Той на свой ред позвънил на Ася Илиева в Сливен и по този сложен начин тя разбрала, че материалът е излязъл във вестника.
Така че - четете "Сливенски НОВИНИ" най-редовно и на същия ден, за да не изостанете информационно от сънародниците ни в чужбина. Поне в това отношение ще бъдте с едни гърди напред. И понеже тези редове няма да останат скрити от тях, нека и те бъдат спокойни - с вестник "Сливенски НОВИНИ" винаги ще бъдат близо до любмия си град и ще научават какво става в него и как живеят хората. Пък ако искат, нека ни пишат!
Нали вече сме като в едно "голямо село", да им пожелаем късмет и здраве - на всички българи, които четат тези редове, където и да са!

Латинка Минкова