СПОРТ

Футболистите започнаха подготовка


ОФК "Сливен - 2000" организира зимната подготовка на мъжкия отбор и на юношите старша възраст при домашни условия.
В представителния отбор, който играе в Югоизточната "В" група, се включиха 22 състезатели. 19 от тях са всички, които играха през есенния полусезон, а останалите трима са Станислав Радев, Михаил Михнев и Димитър Иванов, възпитаници на сливенската футболна школа. Старши треньорът на мъжкия отбор Цонко Симеонов за пролетния полусезон отново ще разчита на Мирослав Радев, Мирослав Марков, Владимир Зафиров, Димитър Стефанов, Милен Стоянов, Петър Стоянов, Иван Митев, Любомир Куков, Росен Гюлев, Живко Динев, Стефан Стайков, Димитър Павлов, Пламен Мушков, Пламен Петров, Иван Иванов, Юксел Ахмедов, Биадир Биадиров, Димитър Георгиев и Донко Андонов.
Сутрин се води бегова работа, след обяд игра и фитнес в хотелския комплекс "Империа".
Изпълнителният директор на клуба Георги Кирилов заяви, че са уредени 4 контролни срещи. Първата ще бъде на 28 януари в Нова Загора, втората на 31 януари в Сливен с временния водач и почти сигурен нов член в "Б" РФГ "Поморие".
Сигурно ще има още две контроли, но съперниците не са известни. Желаещи има, защото тревните терени в Сливен са в отлично състояние.
Кметът Йордан Лечков е поръчал на ръководството на отбора още отсега да оглеждат добри футболисти за лятната селекция за новия сезон 2004/2005 година, когато отборът трябва да воюва за влизане в "Б" РФГ през 2005 година.

Величко Жечев

Сливенски алпинисти ще щурмуват "Еверест"

Станимир Желязков и Иван Темелков са възпитаници на НСА и са членове на сливенския алпийски клуб "Планини и приключения". Те са включени в основния състав на Националния отбор. Водач на експедицията е Методи Савов, който покори върха през 1984 година заедно с Иван Вълчев, Кирил Досков и Николай Петков, а първият българин, стъпил на тавана на света, Христо Проданов остана завинаги в прегръдките на вековните ледници. В тази експедиция беше и незабравимият Динко Томов, който изнесе кислородните бутилки до последния лагер.
Датата на заминаване на експедицията за "Еверест" още не е определена, но вероятно алпинистите ще потеглят в края на месец март.
Да пожелаем успех на сливенските алпинисти!

Величко Йовчев