Търсим инвеститори чрез Интернет

Подробни данни за започнати преди години, но незавършени строителни обекти в Сливен ще бъдат публикувани в американски сайтове в Интернет със съдействието на специалисти от САЩ, съобщи зам.-кметът по строителството Даниел Петров. Идеята е да бъде направена промоция на тези сгради в САЩ, за да се потърсят евентуални инвеститори за тяхното довършване.
От общинската управа увериха, че вече е започнала паспортизацията на незавършените обекти, които ще влязат в сайтовете. Върху готови бланки, предоставени от американските специалисти, ще бъдат вписани всички необходими данни за съответното незавършено строителство, включително и снимков материал, така че обектът да бъде представен най-пълно. Стремежът е в списъка да влязат всички изоставени от доста време строителства в общината, в това число и недовършените обекти държавна собственост. Поради тази причина е потърсено и съдействието на областната администрация.
В тази връзка вчера на двудневно работно посещение в Сливен пристигнаха четирима експерти от отдел "Икономическо развитие" на град Обърн, щата Алабама. Филип Дънлоп, Ед Гарднър, Мейгън Макгоуън и Дженифър Нортън ще работят по реализацията на проект "Маркетингова програма за недовършени сгради, общинска собственост, с цел привличане на инвеститори и създаване на трудова заетост". Проектът е разработен от специалисти на община Сливен и се осъществява в рамките на програма "Местно икономическо развитие" на Фондация за реформа в местното самоуправление - София.
Американските експерти се срещнаха с кмета Йордан Лечков, а по-късно и с неговите заместници, секретаря и главния архитект на общината. Програмата на посещението им предвижда още работни срещи със специалистите, ангажирани с реализацията на проекта, и оглед на недовършените сгради.


/Сливенски Новини/