ВИРУСИ
Грипна епидемия


Със заповед на директора на ХЕИ от понеделник в Сливенска община е обявена грипна епидемия. Повече от два пъти се е увеличила за седмица заболеваемостта сред населението, като през последните седем дни болните от остри респираторни заболявания в общината са наброявали 231 на 10 000 души, съобщиха от инспекцията. Най-засегнати са децата в ученическа възраст 8 - 18 години.
Във връзка с грипната епидемия по разпореждане на ръководството на ХЕИ са прекратени плановите операции, профилактичните прегледи и имунизации, свижданията в болниците, женските и детските консултации. Отправена е и препоръка към ръководството на общината да се преустановят масовите прояви докато не премине епидемията.
Затворени училище засега няма, уточниха от епидемиологичния отдел на ХЕИ-Сливен. Грипна ваканция може да бъде обявена, едва когато броят на отсъстващите от занятия ученици надхвърли 30 на сто. Училищните ръководства са натоварени с ангажимента да следят ежедневно броя на заболелите, както и да поддържат оптимална температура в класните стаи.


/Сливенски Новини/