Учениците се разминаха с дървена ваканция

Сливенските ученици се разминават засега с дървената ваканция, тъй като няма проблеми с отоплението на училищата. От общинското ръководство увериха, че обстановката във всички учебни заведения в общината е нормална, а доставката на горива ритмична и навременна.
Поради минусовите температури в последните дни инспектори от ХЕИ са направили внезапни проверки в 19 училища в Сливен, съобщи шефката на инспекцията д-р Виолета Узунова. Във всички школа температурата се оказала в нормата - от 18 до 20 градуса, а в III ОУ дори и над 20 градуса. Само в три училища на локално парно е измерена температура под 18 градуса, но няма основания за тяхното затваряне. Става въпрос за сградата на подготвителните класове на ГПЗЕ "Захари Стоянов", Професионалната гимназия по електротехника и електроника и ХI СОУ. Ниските температури се обясняват с това, че учебните заведения са на локално парно и разрешаването на проблема е по-скоро въпрос на организация от страна на ръководствата. В гимназията по електротехника се опитали да осигурят необходимата температура в като прехвърлили учебните занятия от северните в южните класни стаи. В сградата на подготвителните класове на езиковата гимназия по време на проверката е имало проблем с горелката и след неговото отстраняване парното е било засилено.
Едно от училищата на локално парно е и III ОУ. Тъй като години наред голяма част от топлината през зимата излитала през недоброто уплътнение на старата дограма, при ремонтите това лято приоритетна задача било прогонването на дограмата, уплътняването на прозорците, поставянето на липсващи крила и двойни стъкла. Усилията на ръководството не се оказали напразни и в началото на зимата там отчитат доста по-ефикасно отопление. /СН/