Мъж се запали и изгоря като факла

51-годишен мъж от гр. Шивачево, Твърдишка община, се самозапали и изгоря в двора на дома си вчера сутринта около 5 часа. Николай А. живеел само с майка си, тъй като съпругата му и двете му дъщери се били установили от години в Гърция. Мъжът страдал от алкохолизъм, но не се лекувал. От близо година бил без работа, след като го съкратили от мини "Балкан", където бил шофьор.
На Ивановден той поискал пари от майка си, за да си купи алкохол, но жената не могла да му даде. Оставен на сух режим, Николай й вдигнал скандал и започнал да сипе закани, че ще се подпали. Предполага се, че на зазоряване е излязъл на двора, направил е клада до пристройка към къщата, където спяла майка му и като се полял с неустановена до момента горивна смес, си драснал клечката.
Възрастната жена се събудила от огъня и започнала да го гаси, без да подозира, че гори синът й. Тялото било овъглено и от него били останали само черепът и отделни кости. Вероятно мъжът е бил в силен шок, когато се е самозапалил, тъй като никой от съседите не е чул викове за помощ. Предполага се, че смъртта му е настъпила от задушаване. По случая се води следствено дело и са назначени съдебни и медицински експертизи.

/СН/