С женско бебе тръгна годината

С бебе от женски пол започна за Сливен новата година, а това според възрастните хора предвещава богата и плодородна година.
В обновеното родилно отделение на многопрофилната болница в града първа проплака малката Евгения. Тя е първородно дете за майка си Кина Демирева и се е появила на бял свят на 1 януари в 19,05 часа. Малката е с тегло 2,540 грама и височина 49 см. Два часа по-рано в отделението е имало и друго раждане, но бебето се оказало недоносено и с малформации, които го правели нежизнеспособно.
Момиченце е и последното за 2003 година бебе, родило се в Сливенската болница. Малката Янка, проплакала в 21,25 часа на 31 декември, е трето дете за майка си Стефана Илиева от Блатец.
Двете момиченца са дошли на бял свят благодарение на усилията на дежурния екип в новогодишната нощ - д-р Екатерина Симитчиева и акушерката Тамара Кирилова.
От началото на тази година до 6 януари - Йордановден, в родилното отделение на общинската болница са се родили 15 бебета, повечето от които от мъжки пол.
Миналата година в същото отделение проплакаха за първи път 1 164 новородени, или с 66 по-малко от предходната година. Отново преобладават момченцата, които наброяват 612. Новородените момиченца през миналата година в същото отделение са били 552.

/СН/