Община Сливен
Областна администрация Сливен

Коледна елха озари площада в Нова Загора

елханз
01.12.2023 / 18:55

С настъпването на един от най- дългоочакваните месеци, носещ със себе си топлина и безброй семейни вечери, в очакване на светлите християнски празници, Нова Загора засия в коледна премяна.

В зимната вечер на 1 декември на площад „Свобода“ скъпи гости и тази година бяха артистите от Куклен театър „Гео Милев“ - гр. Ямбол. Те представиха постановката „Стихотворението“ край гиздавата празнична елха, очакваща да бъде огряна от ярки светлини.

Талантливите актьори внесоха много коледно настроение у малки и големи и изпълниха сърцата им с радост и топлина.

Джуджетата от Детска театрална и филмова формация „Тракия Вижън“ към НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ раздаваха вкусни лакомства на послушните дечица, за да направят празника им истински щастлив.

Към всички присъстващи в студената декемврийска вечер своя поздрав отправи кметът на Община Нова Загора г-жа Галя Захариева: „Мили деца, искам да ви поздравя, да ви пожелая да сте здравички, все така усмихнати, палави, щурички и да ни радвате нас, по-големите деца! Декември да е прекрасен! Домовете ни да са пълни с много топлина и уют! Аз ви обещавам, че изненадите от общинското ръководство тепърва започват. През следващите дни на месеца ще имате възможност да се насладите на още много интересни събития, някои от които ще се случат тук на градския площад.“

Кулминацията в празничната вечер бе отброяването на последните секунди преди коледното дръвче да засияе с цялата си красота и величие. Разноцветна бляскава заря, която освети помръкналото небе, накара всички да отправят погледи нагоре и да си пожелаят магията на Рождество Христово да внесе във всеки дом вяра, надежда и любов.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев