Община Сливен
Областна администрация Сливен

Новият Общински съвет в Сливен не успя да излъчи председател

комисия9
09.11.2023 / 15:43

Първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Сливен се проведе днес. По закон то бе свикано със заповед на областния управител Маринчо Христов.

 

В рамките на сесията избраният за трети мандат кмет на община Сливен Стефан Радев, новите общински съветници и кметове на кметства положиха клетва.

 

От сцената на зала „Сливен“ кметът Стефан Радев благодари още веднъж за подкрепата и доверието на жителите на Сливен, които са упражнили правото си на вот. Той се обърна и към останалите жители, които не излязоха да гласуват, както и от тези, от които не е получил подкрепа.

 

„Чуваме и техния глас. През следващите четири години ще работим и за тях“, бе категоричен Радев. Той се обърна с благодарност и към своите опоненти, участвали в изминалата кампания.

 

„Убеден съм в добрите намерения на всеки един от тях. Убеден съм, че в програмите им има добри идеи за нашия град и за развитието на община Сливен. Наш дълг е да намерим най-доброто от тях, това, което ще направи партията на гражданите най-големия победител“, подчерта новоизбраният кмет. Той отново се спря на изминалия мандат, който е бил изпълнен с поредица от кризи и предизвикателства. „Няма да е лесно и през следващите четири години. Затова ви призовавам да вложим цялата си мъдрост и смирение, с които да намираме правилния път за нашата община. Радвам се, че виждам толкова млади хора сред новите общински съветници и кметове на населени места. Това ме изпълва с надежда за Сливен!“, заяви още Стефан Радев. Той им пожела ползотворна работа, да бъдат все така пример за дебат, за културно общуване, дори сблъсък на мнения и да не забравят, че зад тях стои доверието на гражданите.

 

На днешната първа сесия общинските съветници не успяха да изберат председател на местния парламент. Нито една от двете предложени кандидатури - на досегашния председател Димитър Митев и на преизбрания общински съветник Момчил Пантелеев, не успяха да получат необходимото мнозинство от 21 гласа. Така изборът на нов председател бе отложен за следващата сесия през декември.

 

В рамките на заседанието бе избран състав на временна Комисия за изменение на правилника за организация и дейността на Общинския съвет.

 

По закон днешното първо заседание бе водено от най-възрастния общински съветник – ген. Кольо Милев.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев