Община Сливен
Областна администрация Сливен

Поздрав на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева по повод Съединението

съединение
05.09.2023 / 16:26

Уважаеми жители на община Нова Загора,

За всеки българин 6 септември е специален. Съединението на Източна Румелия с Княжество България от 1885 г. е в резултат на подписването на Берлинския договор, но до него се достига след продължителни народни бунтове, координирани от Български таен революционен комитет. Това велико събитие е знак за непримиримостта на българите и е пример за съвместна организирана дейност с общонародна цел.

Историята е най-добрият учител по родолюбие – в това ни убеждава героичното ни миналото, затова всяка значима за историята ни дата идва със своето силно послание към нас – наследниците на един жилав народ, който знае корените си и силата си. Днешният ден ни вдъхновява да търсим единство и неотстъпно да следваме българския дух.

За мен е чест като кмет на Община Нова Загора да отправя поздрав по този повод към всеки от Вас. Българите сме благословени и само с общи усилия и ясно определени и чисти цели можем да постигнем добруването си. Пожелавам на всички нас да помним, че сме едно, да откриваме пътя един към друг и да не забравяме онова, което са се стремили да постигнат преди 138 години нашите предци – единение на българите!

Честит празник!

Кмет на Община Нова Загора: Галя Захариева

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев