Община Сливен
Областна администрация Сливен

Празник на село Езеро

хоро
29.08.2023 / 14:20

На 28 август, деня, в който Православната църква почита по стар стил Успение на Пресвета Богородица, жителите на село Езеро с много любов и вълнение отбелязаха празника на родното си място. По традиция, тогава се събират бивши и настоящи жители на селото, много техни приятели и заедно споделят любовта към бащиния дом. Тази година тяхното тържество бе уважено от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, председателя на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместник-кметoвете Нина Генчева и Ивайло Енев, секретаря на общината Ангел Стойчев, общински съветници, кметове на населени места и много гости.

Празничната програма в топлата лятна вечер започна с приветствие от кмета на селото Мариета Парунева, която посрещна всички с „Добре дошли“ и отправи поздрав към хората, които със своята всеотдайност обновяват родното село и милеят за него. Тя пожела здраве, щастие и късмет да има във всеки дом.

От своя страна кметът на общината Галя Захариева поднесе поздравителен адрес и красив букет на г-жа Парунева. Тя се обърна към нея и всички присъстващи с думите „За мен е голямо удоволствие да сме тук отново, за да ви поздравим и да Ви кажем, че с. Езеро е важна част от община Нова Загора и че ще продължим да Ви подкрепяме. Поради изключително добрата работа на кмета на селото Мариета Парунева и всеотдайната дейност на читалището и пенсионерският клуб, през следващата година ще обновим сградата на НЧ “Просвета-1923“.“

Домакините от село Езеро бяха подготвили за своите гости богата и разнообразна културна програма, изпълнена с много песни и танци. Първият музикален поздрав бе отправен от Пенсионерски клуб „Вечна младост“ и Иван Петров от с. Езеро. След тях кръшните хора на Танцов състав „Балига”, с худ. ръководител Росица Мангърова и музикалните изпълнения на Евгения Николова – народна певица и Веселин Георгиев - музикант, напълниха душите и сърцата на присъстващите. Кулминацията на вечерта бяха отблясъците на сияйната заря, осветяващи помръкналото небе над танцуващите на площада.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев