Община Сливен
Областна администрация Сливен

Публично обсъждане на проект за дълг, свързан с изграждането на общински фотоволтаичен парк

10.08.2023 / 12:59

Община Сливен напомня, че от 10 часа на 11 август в зала „Май“ ще се състои публично обсъждане на проект за поемане на дългосрочен дълг. Планира се средствата да бъдат осигурени чрез „Фонд ФЛАГ“ ЕАД. Целта е да се дофинансира изграждането на две общински фотоволтаични централи. Максималният размер на дълга ще е до 5 млн. лева.

 

Община Сливен кани гражданите да се включат в общественото обсъждане, за да бъдат информирани подробно или да споделят мнение. Подробности за проекта за дълга могат да бъдат намерени в сайта на общината чрез линка https://mun.sliven.bg/uploads/CFA74644FCA90B2923FF5C4FB9BCA367

 

Идеята за създаване на общински фотоволтаичен парк възникна след повишението на цените на ел. енергията, в резултат на което разходите за ток на общинските структури се увеличиха почти три пъти. Целта на амбициозната инициатива, която получи подкрепата на Общинския съвет, е да се осигури по-голяма сигурност за общината при евентуални нови промени на ценовия пазар.

 

Част от средствата за изграждането на двете фотоволтаични централи са осигурени от постъпили през 2022 г. приходи по договор за учредяване на срочно ограничено вещно право на строеж върху поземлени имоти в размер на близо 4 млн. 480 хил. лева.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев