Община Сливен
Областна администрация Сливен

Ротари клуб Нова Загора финансира инициатива за осветяване на пешеходни пътеки

ротари нз
30.05.2023 / 13:19

Нова Загора посвети 30 май 2023 г. на безопасността на движението по пътищата. В навечерието на 1 юни – Деня на детето, грижата за най-малките, както и за всички жители на общината, е в центъра на няколко събития в града. Стартът беше даден в 09:30 ч. до пешеходната пътека пред източния вход на Градската градина, където се срещнаха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейния екип, началникът на РУ „Полиция“, гр. Нова Загора Стефан Динков, началникът на КАТ „Пътна полиция“, гр. Нова Загора Добромир Добрев и членове на Ротари клуб Нова Загора – Здравко Ников и Иван Цветанов. Поводът беше поредното дарение от Ротарианския клуб – осветление на пешеходни пътеки.

През последната година клубът активно насочи вниманието си към подпомагане иновативните методи в образованието, както и към партньорство с Общината по проекти със социална насоченост. Мисълта за бъдещето на новите поколения започва от опазването на здравето и сигурността на малчуганите - това доказаха ротарианци с поредния си благороден жест.

Дареното от тях специализирано насочено осветление е монтирано на 12 пешеходни пътеки, разположени на ключови места в града - до училища и детски градини и др. места с особено натоварване. Новото осветление осигурява много по-добра видимост на водачите в тъмните часове. Някои от осветителните тела са свързани с уличното осветление, а други са със соларни батерии.

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева изказа сърдечни благодарности на Ротари клуб Нова Загора, които финансират инициативата и каза, че това се случва в подходящия момент, когато Общината е започнала обновяване на пешеходните пътеки, съвместно с подкрепата на РУ „Полиция“ и КАТ в Нова Загора.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев