Община Сливен
Областна администрация Сливен

Югоизточното държавно предприятие е осигурило над 230 000 кубически метра дърва за огрев до момента

04.10.2021 / 04:20

Над 230 000 пространствени кубични метра дърва за огрев са определени за директни продажби на физически лица през новия отоплителен сезон от Югоизточно държавно предприятие - Сливен. Количествата са ориентировъчни и при повишено търсене с настъпването на есенно-зимния период държавните горски и ловни стопанства могат да предложат допълнителни обеми.

От Югоизточно държавно предприятие - Сливен, до момента са заплатени и издължени от склад 154 887 пространствени куб. метра дърва за нуждите на населението. Най-много от тях са получени в стопанствата от Бургаска област – 78 530 пр.куб.м. В област Сливен те са 26 249 пр.куб.м, в област Ямбол – 14 958 пр.куб.м, в област Стара Загора – 16 284 пр.куб.м и в област Хасково – 18 866 пр.куб.м, като общо 20 484 домакинства вече са получили заявените от тях дърва.

Продажбата на дърва се извършва през цялата година, но летните месеци са най-активният период, в който хората бързат да осигурят отоплението си за зимата. Във всички държавни горски и ловни стопанства към ЮИДП - Сливен е създадена организация, така че да бъдат удовлетворени нуждите на физическите лица с дърва.

Ръководството на ЮИДП - Сливен апелира гражданите да подават сигнали за нередности при констатирани нарушения по време на доставките на дърва за огрев и напомня, че дървесината, която не е маркирана, не е придружена с превозен билет или имената и адреса на притежателя й не съответстват на вписаните в билета, подлежи на отнемане, а лицето, което я притежава – на глоба.

 

.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев