Община Сливен
Областна администрация Сливен

В Сливен ще се проведе първото събитие от Търговския рибен фестивал

23.10.2020 / 11:43

На 24 и 25 октомври 2020 г., град Сливен ще бъде домакин на първото събитие от Търговски рибен фестивал, който е част на промоционалната кампания „Фестивал на рибата - вкусно и полезно“ по Програмата за морско дело и рибарство (2014-2020 г.). Мероприятието, което се организира от Министерство на земеделието, храните и горите, ще се състои на площад „Хаджи Димитър“, от 11:00 часа.

В двудневния фестивал ще участват множество изложители, като е предвидена и разнообразна програма. Водещ на събитието ще е актьорът Ники Станоев. Ще се проведат и кулинарни демонстрации с шеф-готвач Ути Бъчваров, който ще приготви рибни ястия на място. Той ще дава и своите съвети за готвенето на риба и у дома. Гостите на изложението ще имат възможност да опитат и рибни ястия на място.

Търговският рибен фестивал ще се проведе на територията на 7 области на страната – Сливен, Монтана, Габрово, Велико Търново, Хасково, Ямбол и София, където ще бъде заключителното събитие от кампанията. Акцентът ще бъде поставен основно върху производителите и доставчиците на риба и продукти от риболов, които ще могат да предлагат своята продукция директно, а целта отново е да се скъси веригата с крайните потребители. Промоционалната кампания „Фестивал на рибата - вкусно и полезно“ се стреми да постигне и положителна промяна в потребителското поведение и навици, като се увеличи консумацията на риба и рибни продукти от населението у нас.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев