Община Сливен
Областна администрация Сливен

Кольо Милев: Да не си поставяме сами оценки

11.10.2019 / 17:44

„Хората най-добре ще преценят кой как се е представил в дебатите. Не е сериозно ние – кандидатите или щабовете, сами да си поставяме оценки. Кампанията е за хората, а не за твърдите партийни ядра, които винаги ще бъдат на коренно противоположни позиции. Затова нека мерим свършеното, а не агитките“. Така коментира кандидатът за кмет на Сливен от БСП ген. Кольо Милев днешния дебат в ефира на bTV и оценката, която неговият опонент Стефан Радев сам си посави след него.

 

„В този дебат имаше много важни теми, които можеха да бъдат засегнати. Но затова е и самата кампания – нека в нея продължим да се състезаваме с идеи и свършена работа. Проблемите на Сливен не са само в „Надежда“, а и в другите квартали и в селата на общината. Там е нужна оздравителна програма“, смята Милев.

 

По думите му с темата за общинския дълг се е спекулирало. „Аз мога да кажа, че през моя мандат също обслужвах стари задължения, но без да тегля и стотинка кредит и без да вдигам данъци. Успявахме да осигурим и 10% съфинансиране по европейски проекти за 115 милиона лева, оставихме на сегашния кмет готови проекти, които да изпълнява“, добави кандидатът на БСП.

 

Според нега опонентът му от ГЕРБ е оставил важни въпроси без отговор - какъв например какъв е бил ефектът от увеличението на данъците в Сливен, защо хората са недоволни от мерките, които се вземат за безопасността по улиците на града, защо не е завършен бул. „Хаджи Димитър“, защо администрацията е свалила списъка с длъжниците на общината, колко са започнатите през сегашния мандат проекти.

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев