Община Сливен
Областна администрация Сливен

В подкрепа за развитието на шахмата сред децата

30.08.2019 / 17:19

Първият детски фестивал по шахмат беше открит в Сливен. Проявата ще продължи до 1 септември, когато ще се проведе награждаването на победителите. Във фестивала участват над 70 деца от цялата страна, като над 10 от тях са от Сливен. Събитието се организира от клубовете по шах „Сините камъни“ и „Темп“, със съдействието на Община Сливен. От името на кмета Стефан Радев участниците бяха приветствани от заместник-кмета Пепа Чиликова. Тя направи и първия ход в състезанието, с което символично стартира фестивала.

„Приоритет на общинското ръководство са дейностите, насочени към развитието на младите хора. В лицето на господин Радев шахматните клубове имат сигурен съюзник и подкрепа в усилията за възраждане на традициите в шаха в нашия град. Осигуреното от Общината помещение, където най-малките шахматисти ще упражняват своите умения, е стъпка в тази посока“, каза тя и пожела успех на младите шахматисти.

Председателят на клуб „Сините камъни“ Радослав Очков благодари на общинското ръководство за съдействието и сподели за амбицията на клуба да работи за развитието на шахмата в Сливен чрез обучението на деца в тази велика игра.

В събота специален гост на събитието ще бъде шесткратният шампион и гросмайстор Васил Спасов, който ще изнесе лекция на малките шахматисти. На 1 септември – събота, от 19:15 часа, той ще проведе сеанс на 20 дъски с любители на шаха.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев