Община Сливен
Областна администрация Сливен

Дали сме писменост на половин Европа

24.05.2019 / 05:57

„Ние сме дали писменост на половин Европа и сме причината тя да бъде използвана в Европейския съюз като една от официалните азбуки. Променили сме света и продължаваме да бъдем част от разнообразието му. Кирилицата е основен език за много страни, а в други се използва като допълнителна писменост“, каза Камен Костов – кандидат за евродепутат от ГЕРБ.

 

В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, той участва в събитията по повод празника, организирани от Община Сливен, в които се включи министърът на културата Боил Банов. Министърът връчи наградата „Аргира Жечкова“ на учителката Красимира Бакалова за приноса й в професията и обществения живот.

 

Заедно с кмета Стефан Радев той присъства на откриването на изложба по повод 120 години от рождението на българския художник Марио Жеков и разгледа богатата археологическа експозиция в Регионалния исторически музей. Сред официалните гости на събитията бяха още народният представител Мария Белова, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски и др.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев