Община Сливен
Областна администрация Сливен

В Сливен резултатите са видими1

снимка от събитието
21.02.2019 / 11:11

ГЕРБ - Сливен проведе събрание за номиниране на кандидати за членове на следващия Европейски парламент. На срещата присъства депутатът и областен ръководител на партията Десислава Танева. Според нея е необходима пълна мобилизация на тези, за да се постигнат добри резултати. По време на кампанията ще се акцентира се върху европейската солидарност, какви средства са инвестирани в регионите и как благодарение на нея обликът им се е променил. „Евровотът е изключително важен, предвид предстоящите местните избори през есента. Необходимо е да сме активни по време на изборите за Европейски парламент. Победата ни е задължителна, за да може да продължи европейското развитие на България и подобряването на качеството на живот в страната ни.

 

В Сливен резултатите са видими. Нашият кмет Стефан Радев, е единственият кмет в страната, който изправи на крака една фалирала община и вече може да разполага и със собствени средства, за да разширява капиталовата си програма“, каза Десислава Танева. Тя бе категорична, че сливенската организация на ГЕРБ може да излезе с много добро самочувствие на евроизборите, както и есента на местния вот.

 

От своя страна кметът Стефан Радев заяви, че Общината продължава с реализирането на големи инфраструктурни проекти, които ще се финансират с държавни и европейски средства. 2,5 млн. лева правителството отпуска за ремонт на улици и тротоари в кварталите на града. Предстои пълна реконструкция на спортните зали „Асеновец“ и „Младост“, и цялостна реконструкция на бул. „Хаджи Димитър“. Продължават ремонтите и на детските градини. „Призовавам за активност по време на изборите на 26 май. Нашата цел е да съберем максимален брой гласове, над средния брой за страната, както е било винаги. Това, което е достигнало до България от ЕС, до всички региони в страната, се дължи до голяма степен на ЕНП и нейните коалиционни партньори в ЕП. Продължаваме да работим в тази посока, за повишаване качеството на живот на хората“, каза кметът Радев и допълни, че изграждането на икономическа зона между Сливен и Ямбол, разкриването на работни места и средствата, които ще постъпят от ЕС и инвестициите в региона ще спомогнат за това. „Ще има негативното говорене и нагнетяване на напрежението от страна на нашите опоненти. Но ние трябва да сме мобилизирани и да покажем, това, което сме направили. Да покажем, че България е много по-добре в момента, от когато и да е било назад във времето, говоря в икономически план. В момента нашият растеж е два пъти по – висок от средния за Европа. Затова призовавам за пълна мобилизация, защото изборите са важни, от гледна точка на това как ще повлияят на събитията в страната“, каза още Стефан Радев.

Общинската организация гласува три номинации за кандитати за депутати в Европейския паламент Лиляна Павлова, Мария Габриел и Камен Костов.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев