Глобус ЕС
EL

Пак телефонни измами

Най-често жертви на телефонните измами са възрастните хора
09.07.2016 / 14:41

На 5 юли в ОДМВР-Сливен са получени седем сигнали на граждани, че спрямо тях е направен опит за телефонна измама по схемата „Да помогнат на полицията за залавяне на телефонни измамници”. Един от тях е бил успешен. Възрастна жена от Сливен е била въвлечена в измамната схема и хвърлила през терасата на жилището си златни накити. Полицейските служители работят по случая.

В тази връзка от полицията отново предупреждават хората да бъдат бдителни. Ако на вашия домашен телефон се обадят непознати и ви представят някоя от следните версии, значи искат да ви измамят:

- ако се представят за полицейски служители и ви помолят да участвате в залавянето на телефонни измамници, като за целта трябва да хвърлите пари или ценности през прозорец или тераса на лице, което веднага ще бъде заловено, а парите ви върнати;

- ако ви поискат пари за лечение или спешна операция на ваш близък;

- ако ви поискат суми за освобождаване на колет от близък в чужбина;

- ако ви предложат изгодна сделка, която ще удвои парите ви и ще бъдете на печалба;

- ако ви говорят за печалба от лотария, откуп за отвличане и други.

Запомнете: Измамниците често пъти сменят сценариите! Не се доверявайте, не давайте пари на непознати! Независимо от повода, по който ви се обаждат, не споменавайте имена, а изчакайте да ви се представят. Не бързайте да предавате назованите суми. Помолете за малко време и незабавно позвънете в полицията или отидете в най-близкото управление на МВР.

 
 

Copyright © 2008-2018 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев