Глобус ЕС
EL

Оставиха в ареста бургазлиите, извършили грабеж в сливенското село Младово

Правосъдие
15.01.2016 / 15:38

Бургаският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд –Сливен, като не уважи жалбата и остави в ареста Георги Петков и Дамян Кършовски. Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 31.12.2015г. в село Младово, общ. Сливен, в съучастие, като съизвършители и с неустановено до момента лице, са отнели чужди движими вещи, като са употребили сила , за да запазят владението върху откраднатите вещи, като грабежът е придружен с опит за убийство на мъж.

Престъплението, за което двамата бургазлии са привлечени като обвиняеми, се характеризира като „тежко умишлено“- по чл.199, ал. 2 , т.2, пр. 2 , вр. чл. 198, ал.3 вр. ал. 1, вр. чл. 20. aл. 2 от НК. За него законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, „доживотен затвор“ или „доживотен затвор без право на замяна“.

По време на съдебното заседание, представителят на държавното обвинение определи жалбата като неоснователна. Той подчерта, че Петков и Кършовски са привлечени като обвиняеми в „тежко умишлено престъпление“ и може да бъде направено обосновано предположение за авторството му. Прокурорът изтъкна, че двамата са бягали по улиците и в района около селото. Извършили са и стрелба по един от преследващите ги мъже и са го ранили. След задържането им са разкрили подробности относно начина, по който са достигнали в Младово, както и за целта на пребиваването им в селото – извършване на кражба от дом. Подчертано беше, че и двамата към момента на грабежа са били под влияние на наркотици.

Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Петков и Кършовски трябва да останат в ареста, тъй като в противен случай биха извършили друго престъпление. Той аргументира твърдението си с предварителната подготовка на деянието, която Кършовски и Петков са имали. Според прокурора, те са познавали отлично имота в който са влезли, като доказателство за това е и, че след като са побягнали са се отправили директно в част от двора, която е била с ниска телена ограда.

Съдът възприе аргументите на прокуратурата и определи на Кършовски и Петков най-тежката мярка за процесуална принуда „Задържане под стража“.

Определението на съда е окончателно.

 
 

Copyright © 2008-2018 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев