Глобус ЕС
EL

Международната колоездачна обиколка на България минава през Сливен

plakat
31.08.2015 / 12:30

На 2 и 3 септември Сливен ще бъде домакин на IV-ия етап от Международната колоездачна обиколка на България. 64-то издание на надпреварата включва пет етапа и ще завърши на 3 септември във Велико Търново. Четвъртият етап стартира от Трявна, а 195-километровото трасе преминава през Елена, Котел, Ичера, Карандила, връх Българка и Сливен. В града колоната от бегачи ще премине през ул. „Елисавета Багряна”, бул. „Христо Ботев”, бул. „Братя Миладинови” и от бул. „Цар Симеон” и ще се отправи към финала пред сградата на кметството.

„В дните на Обиколката улиците в града ще бъдат затворени около час – до финиширането на последния колоездач, за да се проведе един безопасен и атрактивен етап в града”, съобщи председателят на КК „Сините камъни” Неделчо Петров и допълни, че община Сливен поема разходите по престоя на цялата група - над 250 души, както и наградния фонд на етапното класиране.

„Етапът и по-специално неговият финал в Сливен е известен с името „кралски етап” на Обиколката. Той е изключително сложен и поради това очакваме именно тук, в Сливен, да се случи и развръзката на състезанието, която да определи победителя в Международната колоездачна обиколка на страната”, каза генераленият секретар на БКС Мартин Грашев. Той посочи, че финалът на етапа до Сливен ще се състои до новоизградения площад пред сградата на община Сливен на 2 септември /вторник/ около 18 часа. От 18.30 часа ще бъде официалната церемония по награждаването на колоездачите, а на трибуната ще бъдат връчени и фланелките за лидер и активен колоездач, за най-добър катерач и най-млад състезател.

Стартът на последния етап от Обиколката ще бъде даден от 15 часа на 3 септември /сряда/ на същото място. От Сливен бегачите ще се отправят към финала на Обиколката във Велико Търново.

120 колоездачи от 20 отбора ще стартират в 64-та Международна колоездачна обиколка на България на 30 август в Нова Загора. От тях 4 отбора са български, а останалите 16 са чуждестранни. От заявените чуждестранни отбори участие ще вземат бегачи от известните клубове „Астана“ и „Катюша“, а от българска страна участие ще вземат отборите на КК „Цар Симеон” - Пловдив, КК „Хемус” – Троян, КК „Васил Левски” – София и регионалният колоездачен клуб „Несебър – Сливен – Шокблеиз”, за който ще се състезават колоездачите Евгени Балев и Петър Байчев.

Организатори на спортното мероприятие са БКС и Министерството на младежта и спорта.

 
 

Copyright © 2008-2018 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев