Глобус ЕС
EL

Почивката на море поевтиня двойно

Хайде на море!
29.08.2015 / 10:00

Летният туристически сезон у нас започна да си отива, но още не е свършил. Традиционно сезонът приключва между 15 и 30 септември, така че, ако не сте успели да отидете на море, сега е моментът. Още повече, че от десетина дни цените започнаха масово да падат, съобщава econ.bg.

Проверка по сайтовете, предлагащи оферти за почивка, показва, че цените по различните курорти вече са значително по-ниски в сравнение с преди 2 седмици. На много места намалението на тарифите достига до 50%. Такива оферти има както по големите курорти, така и по по-малките курортни селища. Обикновено на промоционални цени се предлагат почивки в хотели. В повечето случаи в цената е включена не само нощувка, но и закуска, обяд, вечеря, басейн, шезлонг или пък някаква комбинация от тях.

Намаленията и техните параметри обаче са строго идндивидуални и са свързани по-скоро с решението на собственика на хотела, а не толкова с това къде се намира. Затова и на пазара се предлагат оферти както с големи отстъпки, така и с минимални. Също така по-сериозните намаления са разпространени най-вече в по-скъпите и луксозни хотели, докато при по-ниските категории те са по-малки и са в рамките на 10-20 до 30%. Не са малко местата и където тарифите изобщо не са свалени и си остават каквито са били и по време на разгара на сезона.

 
 

Copyright © 2008-2018 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев