Глобус ЕС
EL

Класическа Италия

Снимка от Болоня - Италия
25.08.2014 / 17:00

Маршрут: Загреб – Болоня – Флоренция – Рим – Венеция

680 лв.

9 дни / 6 нощувки

Дати: 3.10.2014 г.

Първи ден: Отпътуване от Сливен в 19 часа от площад „Съби Димитров”, от Стара Загора в 20 часа от бензиностанция „OMV”, от Пловдив в 21:30 часа и от София в 23 ч. от стадион „Васил Левски”. Кратки почивки по време на пътуването. Нощен преход.

Втори ден: Около обяд пристигане в Загреб - наречен „Малката Виена”. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. От 15:30 ч. до 19 ч. туристическа програма в Загреб. Пешеходна разходка в историческия център на града: разглеждане на площад „Бан Йелачич”; Катедралата; Пазарът „Долач”. Свободно време за разглеждане столицата на Хърватия. Нощувка в Загреб.

Трети ден: Закуска. Отпътуване за Болоня. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка. Пешеходна разходка в центъра на града: фонтанът на Нептун, площад „Маджоре”, където се намира базиликата „Сан Петронио”, както и двете кули – символ на града. Нощувка в Болоня.

Четвърти ден: Закуска. Отпътуване за Флоренция. Преди обяд разходка с местен екскурзовод и разглеждане на пантеона на великите флорентинци - църквата „Санта Кроче”; архитектурния бисер на Брунелески – параклиса „Паци”; камбанарията на Джото; Баптистерията с прочутите златни Райски врати; Пиаца дел Фиоре с четвъртата в света по големина катедрала „Санта Мария дел Фиоре” в преобладаващ готически стил; сърцето на Флоренция - пиаца „Дел Синьория” със скулптурата копие на Давид и фонтана на Нептун, Уфици с приказна колекция от произведения на изкуството отвън; масивното подобно на укрепление здание - Палацио Векио; Понте Векио – най-старият и най-красив закрит мост над река Арно от ІV век; екстравагантния дворец Пити; Базиликата „Сан Лоренцо” и Капела Медичи. Възможност за посещение на Уфици. Свободно време. Отпътуване за Рим. Настаняване в хотел 3/4*. Нощувка в Рим.

Пети ден: Закуска. Туристическа програма с лицензиран екскурзовод. Класически Рим 1 – площад Дел Пополо, терасата на Пинчио (намира се в парка на Вила Боргезе, откъдето се вижда цял Рим), площад Испания, улица Кондоти (най – скъпата улица в Рим, с луксозни магазини на всички световно известни магазини), кафе Греко (най – старото кафене в Рим от 1760 г., където са отсядали всички големи поети, писатели и композитори в Рим – Брамс, Лист, Вагнер, Андерсен, Гогол, Марк Твен и т.н.), площад Навона, Фонтана на Треви, Пантеона , Колизеума, площад Венеция, посещение на базиликата Сан Клементе, където се намира гроба на Св. Константин-Кирил Философ, 3–4 часова обиколка на Рим по посочените места с лицензиран екскурзовод на български език. Свободно време. Нощувка в Рим.

Шести ден: Закуска. Отпътуване за Ватикана. По желание разглеждане с лицензиран екскурзовод на държавата Ватикана в град Рим и невероятната колекция от художествени съкровища във Ватиканските музеи, в които влизат стаите, рисувани от Рафаело и Сикстинската капела (рисувана от Микеланджело, Ботичели, Гирландайо). Обиколката завършва с разглеждане на базиликата “Св. Петър” - най-известната църква в християнския свят с възхитителната си архитектура, в чието проектиране участват Браманте, Бернини, Мадерно, Микеланджело. Възможност да присъствате на аудиенцията на Негово светейшество. По желание изкачване пеша или с асансьор до купола на Св. Петър и Св. Павел. Свободно време. Нощувка в Рим.

Седми ден: Закуска. Отпътуване за Тиволи. По път разглеждане на вила „Д`Есте” с терасовидни градини на площ от 4 хектара, фонтани, алея със 100 фонтана и прекрасни розови храсти, обявен от Briggs§Stratton за най-красив парк в Европа. Повечето летни резиденции и дворци на римски императори са били построени именно в Тиволи. Вила „Д’ Есте”, заедно със своя дворец и градини, е една от най-забележителните илюстрации на ренесансовата култура. Тя е изградена по желание на кардинал Иполито д'Есте. Едни от шедьоврите в градините на вилата са „Фонтанът на Дракона“ и „Фонтанът на яйцето“. В градината има 11 нива на водни атракции. През 16 век градините и фонтаните на вилата са смятани за осмото чудо на света. Отпътуване за Венеция. Настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло. Нощувка във Венеция.

Осми ден: Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко”, пл. „Сан Марко”, базиликата „Сан Марко”, двореца на Дожите, моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Отпътуване за България с кратки почивки. Нощен преход.

Девети ден: Вечерта пристигане в България.

Цената включва: 6 нощувки + закуски/ 1 – Загреб, 1 – Болоня, 3 – Рим, 1 – Венеция/

Транспорт с луксозен автобус 4*, митнически и магистрални такси, екскурзоводско обслужване на български език, представител от агенцията по време на цялото пътуване, медицинска застраховка с асистънс.

Още снимки от новината

Рим - Колизеум
Снимка от Ватикана - Италия
Снимка от Ватикана - Италия
Снимка от Флоренция - Италия
Снимка от Рим - Италия

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев