Глобус ЕС
EL

БСП – Сливен почете Хаджи Димитър

Снимка от събитието
10.05.2014 / 15:05

Народните представители Валери Жаблянов и Деян Дечев, и общинският председател на БСП - Сливен Атанас Делибалтов участваха днес в ритуала по полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър по повод 174 години от рождението на воеводата. От името на младежката организация на БСП, цветя поднесе и д-р Павлета Генчева, общински съветник.

На събитието присъстваха кметът на община Сливен инж. Кольо Милев и областният управител Корнелий Желязков, политици, общински съветници и много граждани.

Проявите, посветени на рождения ден на сливенския войвода, станаха традиционни. Те започнаха тази сутрин с урок по родолюбие в къщата –музей „Хаджи Димитър”, където уредници от Регионалния исторически музей запознаха ученици от сливенските училища с живота и делото на Хаджи Димитър. След това Тодор Иванов, ученик от 11 "А" клас на Професионалната гимназия по електроника и електротехника „М.Кюри” прочете есе за Хаджи Димитър пред паметника на воеводата.

След поднасянето на венци и цветя от представители на държавната, местната власт, ученици и граждански организации, отбелязването на годишнината от рождението на Хаджи Димитър продължи с програма на ансамбъл "Българче" при Второ училище "Христо Ботев" и НЧ „Хаджи Димитър” - Сливен.

Организатори на честването са Община Сливен, Регионален исторически музей, сливенски читалища и граждански сдружения.

 
 

Copyright © 2008-2018 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев