Глобус ЕС
EL

Гимназист управлява община Сливен за един ден

10.05.2014 / 10:46

Кметът инж. Кольо Милев отстъпи мястото си на ученичката от Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” Тони Тенева, която организира и приемна за своите връстници.

14 сливенски ученици бяха ръководители в общинска администрация Сливен за един ден по проект на общински детски /младежки/ съвет при Младежки дом – Сливен „Управляваме заедно”. Младежите заеха постовете кмет, заместник-кмет, главен архитект, началник отдел, експерт в администрацията и заедно с титулярите им и от 9 до 12 часа управляваха в сливенското кметство.„Ще помогна на младия си заместник да разбере каква отговорност е да си кмет. Всяко управленско решение засяга живота на много хора и затова всеки, който иска да бъди кмет, трябва да е добре подготвен за това“, каза инж. Милев.

„Считам, че общинската администрация прави всичко по силите си за интересите на гражданите си, но аз виждам управлението на общината през погледа на младия човек и затова като свой приоритет бих посочила работата по европейски програми, свързани с реализацията на културни мероприятия и изграждането на спортни центрове за младите хора”, каза Тони Тенева.

Четирима сливенци посетиха Тенева в приемния й ден. Те отправиха въпроси свързани с възможностите за изграждане на нова сграда на Младежки дом - Сливен, в която да се събират младежите на Сливен и други инфраструктурни проблеми свързани с асфалтирането на улици, изграждането на велоалеи в централна градска част, подобряване на тротоарната уредба и други.

Новосформираният екип на единайсетокласничката от ХГ „Дамян Дамянов” Тони Тенева днес взе участие заедно с кмета Кольо Милев на официалната церемония по награждаването на участниците в Националния литературен конкурс „История на един търсач на вълшебства” и Националния пленер за детска рисунка на тема: „Сънувани вълшебства”. Заедно поднесоха цветя на паметника на „Хамам баир” и Братската могила послучай 69-та годишнина от победата над хитлерофашизма и Деня на Европа- 9 май, а също и на тържествения концерт на Съюза на ветераните и дружество „Отчий дом” в залата на ДНА.

„Управляваме заедно“ е проект спечелен от Общинския съвет на децата – Сливен, който е в рамките на проект „Насърчаване на детското участие чрез укрепване ролята на детските/младежки съвети на училищно, общинско, областно и национално ниво“. Осъществява се в партньорство между УНИЦЕФ България, Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ и Фондация „Партньори-България“, с подкрепата на Министерство на образованието и науката.

По препоръка на оценителите на ДАЗД, УНИЦЕФ, МОН И ФОНДАЦИЯ "ПАРТНЬОРИ - БЪЛГАРИЯ" проекта ще се осъществява на областно ниво.

Заложените дейности по проекта ще се състоят в градовете Сливен, Котел, Твърдица, Нова Загора, както и в малките отдачени села, съобщиха от Младежки дом - Сливен

 
 

Copyright © 2008-2018 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев