Глобус ЕС
EL

Синьо лято в Тасос

Снимка от  детския лагер „Пицас камп” на гръцкия остров Тасос
12.02.2014 / 19:10

Вероятно като деца много от нас са ходили на лагер през лятото. И още пазят топли спомени за прекрасните летни дни, прекарани край морето или в планината, заедно с приятели. Добрата новина е, че днешните деца също имат възможност да прекарат част от лятото в ученически лагер, от който да запазят спомени за цял живот.

Преди дни в Сливен бе направена презентация на детския лагер „Пицас камп” на гръцкия остров Тасос, на която присъстваха много ученици, учители и родители. Някои от децата на Сливен вече бяха ходили там и с въодушевено разказаха за приятните си преживявания на острова.

В Сливен бе и 41-годишният собственик на лагера Йоргос Пицас, който разказа, че семейството му стопанисва „Пицас камп” повече от 50 години. „30 години съм в този семеен бизнес. Мотото на нашия лагер е: „Спомени за цял живот”, защото предлагаме най-доброто в момента в цяла Гърция. През 2010 г. всичко в лагера беше обновено, за да осигурим пълен комфорт на малките ни посетители. Имаме собствени автобуси, за да могат децата всеки ден да посещават различни плажни ивици на острова. Държим основно на качеството на предлаганата услуга и на безопасността на децата, целта ни е родителите им да са напълно спокойни и да не се притесняват за нищо. Със съпругата ми и двете ни малки деца живеем в лагера. Грижим за всички деца като за наши, ставаме като едно голямо семейство заедно. Вече втора година работим с деца от България, тук вече са идвали ученици от София, Перник, Панагюрище, Сливен и Бургас. Във всяка смяна обикновено има и деца от други държави. За това лято групите още не са оформени окончателно, но със сигурност ще имаме деца от Гърция, България, Румъния и др. В лагера много държим на спорта, защото смятаме, че е важен за развитието на децата. Всяка вечер има програма в театъра, представена от децата от различните държави. Никога не делим нашите малки посетители на държави или градове. Тук децата идват, за да се почувстват различно, да си починат сред природа и приятели”.

Ако искате да подарите на децата си седмица, изпълнена с игри, приключения и приятни емоции, запишете ги за езиковия приключенски лагер „Пицас камп” на остров Тасос. Лагерът се намира сред красивата природа на острова, близо до селцето Прино, и предлага чудесно съчетание между планина и море. „Пицас камп” разполага с красиви новопостроени къщички, огромен ограден двор с близо 20 декара модерни спортни съоръжения, открит театър с пълно аудио и светлинно оборудване, басейн, кафене, телефонна централа. Всекидневно на лагерниците се предлагат разнообразни занимания по футбол, волейбол, баскетбол, спортна стрелба, стрелба с лък, тенис на маса, походи до природни и културни забележителности, уроци по гмуркане или конна езда, участие в конкурси и забавления. Провеждат се и целодневни екскурзии за опознаване на фолклора, занаятите и местните обичаи на острова. Предвидено е и време за плаж и творчески занимания. Лагерът разполага с напълно обзаведена клиника за медицинско обслужване и медици, които са на разположение през цялото денонощие. В модерно оборудваната кухня на „Пицас камп” се приготвя вкусна и разнообразна храна за предвидените пет хранения на ден. Лагерът има пречиствателна станция за отпадни води и собствен електрически генератор. Капацитетът на „Пицас камп” е 300 – 350 деца на смяна.

Едноседмичните смени в лагера са от 12 юни до 21 август. Цената е 395 лв. и включва транспорт с луксозен автобус, 7 нощувки пълен пансион, екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка с асистънс, допълнителни мероприятия и услуги: подарък – разходка с корабче в открито море, уроци по гмуркане, стрелба с лък, англоезични аниматори, български преподаватели, придружаващи групата на всеки 15 деца, един ръководител, медицинско лице в лагера с оборудван кабинет.

След десет години децата ви навярно ще са забравили каква играчка или дреха сте им подарили за рожден ден или Коледа, но със сигурност ще помнят до края на живота си една такава седмица!

Повече информация може да получите в офиса на туристическа агенция „Глобус ЕС” в Сливен на ул. „Димитър Пехливанов” 1, тел. 044/ 62 48 83, 0899/418080, 0896/778583 или в София, ул. Княз Борис” 148, тел.: 029801110; 08991666011.

Още снимки от новината

Йоргос Пицас
Снимка от  детския лагер „Пицас камп” на гръцкия остров Тасос
Снимка  от детския лагер „Пицас камп” на гръцкия остров Тасос
Снимка от  детския лагер „Пицас камп” на гръцкия остров Тасос
Снимка от  детския лагер „Пицас камп” на гръцкия остров Тасос
Снимка от  детския лагер „Пицас камп” на гръцкия остров Тасос
Момичета от Сливен разказват за приятните си преживявания на острова
Снимка от  детския лагер „Пицас камп” на гръцкия остров Тасос
Снимка от  детския лагер „Пицас камп” на гръцкия остров Тасос

 

 
 

Copyright © 2008-2018 Сливенски новини | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев